Om Montalban

Dag_Dyrdal_portrettDag Dyrdal etablerte Montalban i 2005. Selskapet er lokalisert i Oslo og leverer tjenester til norske og internasjonale virksomheter.

Dag har omfattende erfaring fra ulike ledende stillinger og styreverv i norske og internasjonale institusjoner. Han har tidligere arbeidet for Norges Bank Investment Management (NBIM), som forvalter Oljefondet (2009-2012). Som Chief Strategic Relations Officer og en del av NBIMs ledergruppe, hadde han ansvaret for å bygge opp avdelingen for eksterne relasjoner og etablere fondets kommunikasjonsstrategi i kjølvannet av finanskrisen. Han ledet NBIMs arbeid mot bankens styre og relasjonen til Finansdepartementet, oljefondets eier. Han var også ansvarlig for myndighetskontakt hjemme og ute, relasjoner til andre statlige fond, samt mediahåndtering og intern kommunikasjon.

Dag startet sin karriere i Reuters, først innen finansjournalistikk og etter hvert i nordiske lederposisjoner på forretningssiden. Han har konsulenterfaring som daglig leder i ECON Management, med flere store strategioppdrag. Før NBIM var han med på å starte opp og ledet det britiske selskapet Commetric (www.commetric.com), som i dag er en prisbelønnet internasjonal leverandør av omdømme- og medieanalyser med bruk av egenutviklet, patentert teknologi. I samme periode var han også en av grunnleggerne bak Commeq, et selskap som har utviklet aksje-algoritmer og som nå er etablert som et eget investeringsfond.

Dag har holdt en rekke foredrag og innlegg, blant annet på Credit Suisses Asian Investment Conference 2016 (Hong Kong), årsmøtet til International Forum of Sovereign Wealth Funds (IFSWF) i 2015 (Milano), SWF Institute Fund Summit 2015 (Amsterdam), 2014 (London) og 2013 (Dana Point, CA), International Pension Conference 2012 (Washington DC), Columbia University Sovereign Wealth Fund Conference 2010 (New York), ODIN-konferansen 2010 og Storaksjekvelden 2009 (Oslo). Han er rådsmedlem i SWF Institute.

Kontakt